Google waarschuwt…

...voor websites zonder SSL-certificaat.
Onlangs heeft Google aangekondigd dat zij vanaf januari 2017 waarschuwingen gaat tonen aan bezoekers van websites die níet beveiligd zijn met een SSL-certificaat. In eerste instantie zal er gewaarschuwd worden als u probeert in te loggen op een niet beveiligde website of webshop, maar niet veel later zal een bezoeker bij ieder bezoek aan een niet beveiligde website gewaarschuwd gaan worden.

Waarom meldt Google dit voortaan?
Op dit moment wordt een bezoeker van een website geïnformeerd over een website die wél beveiligd is met een SSL-certificaat. Dit zie je aan het groene slotje of de bedrijfsnaam in je browserbalk. Bij een niet beveiligde website of webshop geeft Google tot nu toe niets weer. Vanaf januari 2017 gaan ze de websitebezoeker wél actief waarschuwen.

Het nut van een SSL-certificaat
Heeft u een website waarop een bezoeker zijn contactgegevens, inloggegevens, een mailformulier of bestelling kan invullen en plaatsen? Dan raden wij u sterk aan om uw website van een SSL-certificaat te voorzien. Door het gebruik van een SSL-certificaat wordt de verbinding tussen uw website en de bezoeker versleuteld, waardoor de gegevens die heen en weer verstuurd worden onderweg niet onderschept kunnen worden. Daarnaast draagt een SSL-certificaat bij aan het vertrouwen van de bezoeker. Meer vertrouwen draagt bij aan een hogere conversie.

Hoger in Google
Daarnaast zorgt een SSL-certificaat voor een betere vindbaarheid in Google, omdat Google een website die voorzien is van een certificaat hoger waardeert.
Meer informatie kunt u vinden op onze pagina over SSL-certificaten.