Heeft u al een eigen domeinnaam?

Veel mensen denken dat een domeinnaam alleen iets is voor een bedrijf. Voor particulieren kan het echter ook handig zijn om een eigen domeinnaam te hebben.

Wat voor e-mailadres gebruikt u momenteel?
Veel mensen gebruiken het e-mailadres van hun eigen internet provider, bijvoorbeeld UPC, Ziggo of KPN.

Het gebruik van een e-mailadres van uw internet provider kan een aantal nadelen hebben.

Verhuizen of overstappen naar een andere internet aanbieder
Wanneer u gaat verhuizen naar een andere regio waar uw internet aanbieder niet actief is, dan bent u genoodzaakt om over te stappen naar een andere internet aanbieder. Bij een overstap naar een andere internet aanbieder kunt u uw e-mailadres niet behouden. U moet dan iedereen op de hoogte brengen dat u een nieuw e-mailadres krijgt. Ook wanneer u wilt overstappen naar een andere internet aanbieder kunt u het e-mailadres niet meeverhuizen.

Naamswijziging internet aanbieder
Ook gebeurt het regelmatig dat internet aanbieders hun naam wijzigen, fuseren of de domeinnaam van hun mailadressen aanpassen. Denk bijvoorbeeld aan chello wat upcmail werd en KPN wat o.a. de adressen @planet.nl, @kpnplanet.nl, @kpnmail.nl en @hetnet.nl voert. Meestal blijven de oude mailadressen nog een tijdje actief en dien je daarna toch over te stappen op het nieuwe mailadres.

In beide bovengenoemde gevallen moet u een e-mailadres wijziging doorvoeren en dit doorgeven aan al uw familie, vrienden en kennissen. Maar daarnaast ook aan alle bedrijven welke uw e-mailadres hebben geregistreerd. Ook wordt een e-mailadres gebruikt bij het aanmelden voor een e-mail nieuwsbrief en wordt deze vaak als login gebruikt bij een website.

Weet u bij welke bedrijven uw e-mailadres tegenwoordig allemaal is vastgelegd?

Gebruik van gratis mailadres
Als alternatief voor het gebruik van het e-mailadres van uw internet aanbieder kunt u er ook voor kiezen om gebruik te maken van de gratis e-mail diensten van bijvoorbeeld Microsoft (Hotmail, Live, Outlook) of Google (Gmail).

Het voordeel van deze diensten is natuurlijk dat ze gratis zijn en veel ruimte bieden om uw e-mail in te bewaren. Heeft u zich echter wel eens afgevraagd hoe het kan dat deze e-mail diensten gratis zijn?

Bedrijven als Google en Microsoft bieden deze diensten alleen gratis wanneer ze baat hebben bij het gebruik van deze diensten door u. Ze mogen de inhoud van uw mailbox scannen en kunnen u daardoor advertenties op maat aanbieden. De adverterende bedrijven betalen Google en Microsoft voor deze advertenties. De gratis dienst gaat dus ten koste van "een stukje" van uw privacy.

Wilt u deze nadelen niet hebben? Registreer dan uw eigen domeinnaam.

De voordelen van een eigen domeinnaam
Een eigen domeinnaam kent een aantal voordelen:

U bent de eigenaar van het domein, dit domein kunt u altijd gebruiken, ongeacht bij welke internet provider u zit, bij welke domeinnaam leverancier u de domeinnaam heeft geregistreerd of in welk deel van Nederland (of buiten Nederland) u woont.

Uw domeinnaam verandert niet, of u moet zelf voor een andere domeinnaam kiezen.

U kunt uw domeinnaam gebruiken voor het gehele gezin. Wanneer uw gezin uit meerdere gezinsleden bestaat, kunt u elk gezinslid een eigen e-mailadres geven met dezelfde domeinnaam. Bijvoorbeeld jan@familiejanssen.nl, irene@familiejanssen.nl en klaas@familiejanssen.nl. Tevens komt alle e-mail welke aan @familiejanssen.nl wordt gestuurd automatisch bij uw binnen.

Naast de e-mailadressen biedt een domeinnaam ook nog de mogelijkheid om een eigen website of Blog neer te zetten.

Wilt u meer weten over een eigen domeinnaam of hostingpakket?
Neemt u dan contact met ons op.