Is uw website mobielvriendelijk? Google gaat dit aangeven!

Google zal binnenkort door middel van een label aangeven of je website mobielvriendelijk is!

google_mobile_friendly

Hierdoor wordt het belangrijk dat uw website mobielvriendelijk is omdat Google uw website gaat belonen in de mobiele zoekresultaten.

De reden waarom Google uw website op mobielvriendelijk gaat beoordelen is omdat het voor mobiele gebruikers vervelend is om op een website terecht te komen waar de teksten erg klein zijn, de links te dicht op elkaar zitten of afgebroken worden of waar je horizontaal moet scrollen. De gebruiker haakt vaak af!

Google wilt altijd de beste zoekresultaten weergeven aan de gebruikers en kijkt met een Googlebot naar meerdere factoren om te bepalen op uw website mobielvriendelijk is.

Uw moet aan de volgende eisen voldoen:

• Teksten op uw website moeten goed leesbaar zijn zonder dat er op een mobiel apparaat zoals een tablet of telefoon ingezoomd hoeft te worden
• Links op uw website moeten voldoende ruimte tussen elkaar hebben, zo klikt een gebruiker niet per ongeluk op een andere link
• Content op uw website moet geschaald worden oftewel een responsive design hebben zodat gebruikers niet horizontaal hoeven te scrollen
• Software zoals Flash op uw website moet u vermijden, deze valt vaak buiten de standaard voor een mobiele apparaat als een telefoon

Wilt u ook testen of uw site mobielvriendelijk is? klik dan hier

Meer dan 60% van lokale websites wordt bezocht met een mobiel apparaat en in de toekomst zal er steeds minder gebruikers via de gewone computer op internet gaan.

IT2day werkt met responsive webdesign, een benadering van webdesign waarbij wij streven naar een optimale webervaring voor een breed scala aan apparaten. Het ontwerp van een responsive website schaalt mee met de afmetingen van een scherm, zonder in te leveren op leesbaarheid van tekst of bruikbaarheid van de gebruikersinterface.

Vier redenen om een responsive webdesign te gebruiken;

• De website is in een kortere tijd te ontwikkelen; hierdoor lagere ontwikkelingskosten
• Betere resultaten in Google zoekopdrachten
• Biedt de juiste schermgrootte voor alle bezoekers; het conform en gebruiksvriendelijkheid stijgt
• In 2014 zijn er wereldwijd meer dan 2 miljard internetgebruikers die gebruiken maken van mobiele apparaten

Er komen steeds meer verschillende schermformaten, neem als voorbeeld de verschillende type smartphones en tablets. Met een responsive website bent u klaar voor de toekomst!

responsive website

Heeft u interesse? Neem voor meer informatie of een offerte contact met ons op.