Het .nl domein populairst onder ondernemers

Binnen het .nl domein zijn er ruim 750.000 zakelijke websites en webshops zichtbaar actief. Dat is een minderheid van het totaal aantal geregistreerde .nl domeinnamen (5,6 miljoen), maar het belang van deze groep is niet te onderschatten. Tal van andere domeinnamen verwijzen naar deze sites en tezamen zijn zij verantwoordelijk voor meer dan 80% van de websitebezoeken van Nederlandse internetgebruikers.

.nl wekt vertrouwen
.nl Is mede daardoor een domein dat zakelijk vertrouwen wekt.

Uit het onderzoek 'Trends in Internetgebruik' dat SIDN uitvoerde in samenwerking met Bureau GfK, blijkt dat bezoeken aan .nl-websites bovengemiddeld vaak een zakelijk karakter hebben. Het aandeel van .nl in zakelijke website bezoeken ligt met 80% aanzienlijk hoger dan gemiddeld. De reden? Nederlanders willen weten met wie ze zaken doen en de Nederlandse extensie .nl wekt vertrouwen.

Nederlanders kiezen massaal voor .nl
Niet zo gek dus dat diezelfde Nederlanders massaal voor .nl kiezen als ze zelf een domeinnaam gaan registreren. De droom van een eigen onderneming triggert steeds meer mensen om nu alvast een goede domeinnaam vast te leggen. Bij mensen onder de 30 jaar is het zelfs met voorsprong de belangrijkste reden. Steeds meer mensen gaan werken als ZZP-er of starten een eigen bedrijf. Een goede eigen domeinnaam draagt bij aan je zakelijke imago en vindbaarheid op internet.

Bron: www.sidn.nl

Meer informatie over domeinnamen vindt u op onze pagina domeinnaam.