Wat is E-mail marketing?

E-mail Marketing is het versturen van e-mail om uw bedrijf, merk, producten of diensten te promoten onder (potentiële) klanten. Door het versturen van e-mails met informatieve content en/of acties bouwt u aan een relatie met uw klanten en geïnteresseerden.

Waarvoor kan E-mail Marketing worden ingezet:

  • verkopen genereren
  • branding van uw bedrijfsnaam
  • bevorderen van de klantloyaliteit

E-mail is een kanaal waar je zelf meer controle hebt

Uw bepaalt zelf wanneer u een e-mail verstuurd en deze wordt ook direct afgeleverd. Op de maillijst staan alleen mensen die zichzelf hebben aangemeld of al klant zijn. Dit zorgt ervoor dat u tegen minimale kosten een belangrijke doelgroep kan bereiken. Door segmentatie kunt u heel specifiek de inhoud afstemmen op bijvoorbeeld potentiële klanten of bestaande klanten.

E-mail Marketing is een laagdrempelige vorm van marketing

Wanneer de e-mailmarketing omgeving is ingericht, is E-mail Marketing een vorm van marketing die weinig investering vraagt qua tijd en geld.

Toestemming krijgen om een e-mail te sturen

E-mail mag alleen verstuurd worden naar uw klantenbestand en mensen die daar toestemming voor hebben gegeven, bijvoorbeeld door zich aan te melden voor een nieuwsbrief. Denk dus goed na over wat u iemand te bieden heeft in ruil voor zijn of haar e-mailadres.

Goede content

Voor het succesvol toepassen van E-mail Marketing is goede content essentieel. Is de inhoud van de e-mail iets waar de ontvanger wat aan heeft? De ontvanger van de mail kan anders de toestemming om te mailen gemakkelijk intrekken door zich uit te schrijven voor de mailing.

De impact van e‑mail is gemakkelijk te meten

Bij e‑mail is het relatief gemakkelijk om te meten of uw e‑mail wordt geopend en op welke links er wordt geklikt. Maar ook het aantal afmeldingen, bounces van e-mailadressen en doorgestuurde e‑mails wordt gemeten en deze statistieken worden inzichtelijk gemaakt.

Diensten

Voor het opzetten van uw E-mail Marketing maken wij gebruik van de software van MailChimp.

Wij bieden de volgende diensten aan:

  • Configureren van een account
  • Maken van een Design templates voor uw bedrijf
  • E-mails opmaken en verzenden
  • Campagnes uitwerken/content ondersteuning
  • Formulieren en specifieke landingspagina’s voor uw website
  • Statistieken over uw campagne

Wilt u meer informatie?